Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Wijkraad Oude Noorden (formeel)

Openbare bijeenkomst wijkraad Oude Noorden

dinsdag 23 april 2024

20:00 - 22:00
Locatie

ON - Het Klooster, Ruivenstraat 81

Voorzitter
Bob den Ouden
Toelichting

Als u wilt inspreken kunt u dit tot uiterlijk 23-4-2024 voor 12.00 uur per mail doorgeven via de wijkraadscoördinator Roxanne Cobben e-mail ror.cobben@rotterdam.nl

Agendapunten

  1. 1

    In dit gedeelte worden de punten die op de agenda staan besproken. Wat er wordt besproken kan dus per week verschillen. Als wijkbewoners tijdens dit gedeelte graag iets willen delen, dan kunnen zij gebruikmaken van hun inspreekrecht door de wijkraad coördinator voor 12 uur ’s middags te mailen op de dag van de vergadering. Het inspreekrecht bestaat uit vijf minuten spreken, gevolgd door vijf minuten waarin de wijkraad vragen kan stellen. Alleen als u uzelf heeft aangemeld, kan u gebruik maken van het inspreekrecht. Mocht u alsnog over iets willen praten, maar heeft u uzelf niet aangemeld? Dan kan dit tijdens het informele deel van de openbare vergadering.

  2. 2
    Vaststelling agenda
  3. 3
    Installatie nieuwe wijkraadsleden Ahmet Dikbas en Kees Donker (20.00 - 20.15 uur)
  4. 4

    Tijdens dit onderdeel van de agenda kunnen inwoners van de wijk en andere belanghebbenden het woord nemen. Vooraf aangemelde insprekers worden op de agenda vermeld.

  5. 4.a

    Hierbij de informatie mbt onze aanvraag Subsidieregeling detailhandel Zuid-Holland (zie ook bijlage), die Nienke en ik graag komen toelichten bij de volgende wijkraadvergadering. Doel van onze deelname aan de wijkraadvergadering is om hen te informeren en activeren om mee te denken en te werken aan deze plannen. Concrete vraag die we voor hen hebben is of ze onze plannen willen ondersteunen.


    De uitdaging
    Stichting Noordplein is een samenwerking van ondernemers en bewoners die de ambitie heeft om het Noordplein te transformeren tot het bruisende centrum van Noord, fungerend als de poort naar de wijk. De stichting streeft ernaar het plein te ontwikkelen tot een groene, levendige ontmoetingsplek, een weerspiegeling van de unieke wijk en haar initiatieven. Het Noordplein wordt gekenmerkt door een bonte mix aan gebruikers en ondernemers. De afgelopen jaren hebben initiatieven op het plein soms gezorgd voor spanning tussen ondernemers of uitsluiting van bepaalde gebruikers.


    Kwartiermaken
    De stichting wil de verbonden van ondernemers, bewoners en de gemeente om samen van het Noordplein een geweldige openbare ruimte en een succesvol plein te maken. Een kwartiermaker (van bureau Kickstad) kan helpen deze verbindingen tussen ondernemers op poten te zetten, stappen te zetten richting een meerjarenplan en draagvlak te vergroten met andere betrokkenen.


    De aanpak van bureau Kickstad
    De kwartiermaker zal de volgende werkzaamheden uitvoeren:

    • Interviews afnemen en wensen, ideeën en dromen ophalen bij koplopers aan het plein en kennismaken met alle ondernemers.
    • Een aantal werksessies organiseren met ondernemers en mogelijk ook andere betrokkenen, zoals de gemeente of actieve bewoners.
    • De stichting helpen bij het opstellen van een gedragen visie, het aanscherpen van beleidsplan met concrete stappen voor de komende jaren.
    • Meehelpen met het op touw zetten van één eerste interventie in de openbare ruimte van het plein waarmee het brede publiek wort betrokken.
  6. 4.b

  7. 4.c
    Bowy La Riviere wil inspreken over herrie en geluidsoverlast op de Zwart Janstraat
  8. 5

    Onder dit onderdeel van de agenda vallen voorstellen waar de wijkraad een besluit over moet nemen. Een voorstel is akkoord - of vastgesteld - als de meerderheid van de aanwezige wijkraadsleden het ermee eens is. Sommige voorstellen hebben al voor de bijeenkomst een akkoord van de wijkraad en worden tijdens de bijeenkomst alleen nog bevestigd - dit zijn hamerstukken.

  9. 5.a

    De wijkraad stelt tijdens dit agendapunt het overzicht van de genomen besluiten tijdens de vorige formele bijeenkomst vast

  10. 6

    Dit onderdeel van de agenda bevat punten waar de wijkraad over in gesprek wil of uitgebreider op in wil gaan.

  11. 6.a
    Kirsten en Francis willen bewoners uitnodigen om mee te denken over hoe zij bewoners kunnen bereiken en wat er verder leeft en nodig is in de wijk omtrent het thema armoede
  12. 7

    Dit onderdeel bevat agendapunten die maar kort worden benoemd tijdens de bijeenkomst of die op de agenda staan zodat inwoners van de wijk en andere belanghebbenden deze zelf kunnen bekijken.

  13. 7.a

    Een overzicht van alle uitgestuurde wijkraadsadviezen is te vinden op: Wijkraadadviezen RotterdamRaad - iBabs RIS Reacties op de adviezen van de wijkraad Oude Noorden die in de afgelopen maand zijn binnengekomen worden bijgevoegd bij dit agendapunt.

  14. 7.b
    Update portefeuilles
  15. 7.c

    De wijkraad stemt tijdens dit agendapunt over de binnengekomen bewonersinitiatieven.

  16. 8
    Rondvraag
  17. 9

    Wilt u de wijkraad Oude Noorden ook volgen buiten de bijeenkomsten om?
    ► Ga naar het Facebook profiel van Wijkraad Oude Noorden
    ► Ga naar het Instagram profiel van Wijkraad Oude Noorden
    Of ga voor meer informatie naar Oude Noorden | Rotterdam.nl

  18. 10

    Het informele deel is bedoeld om bewoners ruimte te bieden om in gesprek te gaan met wijkraadsleden. Zo hebben bewoners meer tijd en ruimte om hun zorgen, klachten, ideeën en andere dingen die wijkbewoners zijn opgevallen te delen. Hiermee hopen de wijkraadsleden meer oor te hebben voor en meer aandacht te besteden aan wat er direct bij bewoners speelt.