Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Wijkraad Lombardijen (formeel)

LET OP: de datum is verplaatst van 1 feb naar 8 feb om 20.00 uur

donderdag 8 februari 2024

19:30 - 21:30
Locatie

Johanneskerk, Guido Gezelleweg 1, 3076 EB Rotterdam

Toelichting

Als u wilt inspreken kunt u dit doorgeven aan Rita Brons, wijkraadcoördinator Beverwaard, Groot-Oud IJsselmonde en Lombardijen. Email: r.brons1@rotterdam.nl

Agenda documenten

Agendapunten

 1. 1
  Opening
 2. 2
  Vaststelling agenda
 3. 3.a

  Lenie Keuning - over vuil in de wijk
  Aad Wijngaarde, Shai en Perry - hebben alle drie spreektijd gevraagd over Antes Hippiashof

 4. 3.b

  wethouder Buijt is de wijkwethouder van Lombardijen die in het najaar van 2023 heeft kennisgemaakt met de wijkraad. Het idee is om twee maal per jaar met elkaar in gesprek te gaan over zaken die spelen in de wijk. De wijkraad heeft hiervoor een gespreksnotitie gemaakt. 
  Daarnaast zijn er vragen vanuit de wijk over Antes in de Hippaeshof. Bewoners komen vanavond inspreken. De wijkraad wil dit ook graag met de wethouder bespreken omdat hij vanavond aanwezig is. 
  Het voorstel is om het gesprek in tweeën te knippen: het deel over de zorginstelling bij het inspreken van enkele bewoners. 
  Deel 2 is tussen de wijkraad en de wijkwethouder en heeft verschillende gespreksonderwerpen die bewoners en de wijk bezighouden

 5. 4
  Ter besluitvorming:
 6. 4.a

 7. 4.b

  Dit initiatief speelt zich af in de IJsselburgh in Beverwaard, waarbij ook de wijken Groot- en Oud IJsselmonde en Lombardijen om een bijdrage gevraagd wordt in verband met het wijkoverstijgende karakter van de ouderensoos. 
  Zoals de wijkraad uit het document van de wijknetwerker en jury kan opmaken is het advies negatief. Het valt niet duidelijk vast te stellen hoeveel bezoekers uit Lombardijen naar de soos gaan en bovendien betalen zij al 2 euro terwijl het voor bewoners IJsselburgh gratis is. Daarnaast heeft Lombardijen ook grotere wijkoverstijgende evenementen zoals Sweet Kings Day en Spinozafest waar andere wijken geen bijdrage voor leveren. 
  De jury en wijknetwerker willen dit Bewonersinitiatief graag aan de wijkraad voorleggen en in stemming laten brengen.

 8. 5
  Ter bespreking:
 9. 5.a

 10. 6
  Ter informatie: zie ook de weekpost
 11. 6.a

 12. 7
  Rondvraag
 13. 8
  Sluiting