Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Wijkraad Nesselande (formeel)

Openbare bijeenkomst

dinsdag 4 juli 2023

20:00 - 22:00
Locatie

Huis van de wijk Nesselande

Voorzitter
Jan Lemmers
Toelichting

Als u wilt inspreken kunt u dit tot uiterlijk 4 juli 2023 12.00 uur per mail doorgeven via gebiedPrinsAlexander@rotterdam.nl.

Agendapunten

 1. 1
  Opening en mededelingen
 2. 2

  De wijkraad nodigt alle bewoners uit voor een thema bijeenkomst betreft de buitenruimte in Nesselande.

 3. 2.a

  Nancy Schunselaar van de dienst stadsbeheer van de gemeente Rotterdam geeft een toelichting op de acties rondom de 'Blauwe vlag'. Dit is de internationale onderscheiding voor schone stranden en goede waterkwaliteit.

 4. 2.b

  Wij’k voor Wij’k is een zichtbare actie van de gemeente in de wijk. 
  Alle teams van Stadsbeheer werken mee aan het oplossen van meldingen en vragen van bewoners en gebruikers in de wijk. 
  Tegelijk doen zij een flinke schoonmaakactie om een aantal buurten er weer spic en span uit te laten zien.
  Voor Nesselande is deze actie gepland op 4 t/m 6 juli.

 5. 2.c

  Een toelichting door de wijkraad op de actiepunten rondom het thema buitenruime uit het wijkkakkoord Nesselande.

 6. 2.d

  Persbericht betreft dit onderwerp:
  Hoogspanningslijn Nesselande geen invloed op het aantal kinderen met leukemie
  In 2011 kreeg de GGD Rotterdam-Rijnmond het signaal dat mensen in Nesselande bezorgd waren over het aantal kinderen met leukemie (bloedkanker) in de wijk. Er waren ook zorgen over de invloed van de hoogspanningslijn op het ontstaan van leukemie. Deelgemeente Prins Alexander (nu wijkteam Nesselande) heeft GGD Rotterdam-Rijnmond daarom gevraagd om onderzoek te doen. Dat onderzoek is nu afgerond. De resultaten van het onderzoek willen wij met u delen. Een van de conclusies is dat er een piek was in het aantal kinderen met leukemie in 2009-2010. Deze piek heeft zich niet voortgezet of herhaald. In de afgelopen 21 jaar was het aantal kinderen met leukemie in Nesselande niet verhoogd. Ook staan alle woningen, scholen en kindercentra ver genoeg van de hoogspanningslijn. Een verband tussen de ziekte leukemie bij kinderen en de hoogspanningslijn is niet aangetoond. Omdat het onderzoek is afgerond, is dit het laatste bericht dat u hierover ontvangt.
  Heeft u vragen over het onderzoek? Op dinsdagavond 4 juli om 20.00 uur is er een vergadering van de wijkraad Nesselande in het Huis van Wijk Kristal. Daar is de GGD Rotterdam-Rijnmond aanwezig. Wij gaan in gesprek over het onderzoek en u kunt vragen stellen. Kunt u daar niet bij zijn? Stel dan uw vraag via de mail aan gmggd@rotterdam.nl of bel naar 010 – 433 98 94.

 7. 2.e

  Door een interactieve sessie wil de wijkraad ook over andere onderwerpen betreffende de buitenruimte met bewoners in gesprek.

 8. 3

  Besluit

  Besluitenlijst d.d. 6 juni 2023 is als in de bijlage vastgesteld.
  Met een opmerking erbij betreft 2e besluit bij punt 4, te wijzigen in: Wijkmanager zal de behoefte van de wijkraad om een planning te ontvangen betreft de actiepunten doorgeven in het wijkMT.

 9. 4

  Er hebben op dit moment nog geen bewoners aangemeld om in te spreken.

 10. 5

  Deze worden nog toegevoegd.

 11. 6
  Rondvraag en sluiting