Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Wijkraad Pernis (formeel)

Openbare bijeenkomst

dinsdag 31 oktober 2023

19:30 - 22:00
Locatie

Gebiedskantoor Pernis, Vroomstraat 14 in Pernis

Voorzitter
Rob van der Meer
Toelichting

Als u wilt inspreken kunt u dit tot uiterlijk 30 oktober 2023 12.00 uur per mail doorgeven via l.vanderspoel@rotterdam.nl.
Deze bijeenkomst is via een livestream op de Facebook pagina van Gebied Pernis te volgen: https://www.facebook.com/Gebied.Pernis

Agendapunten

 1. 1
  Opening
 2. 2
  Vaststelling agenda
 3. 3
  Inspreekrecht bewoners
 4. 4
  Ter besluitvorming:
 5. 4.a

 6. 4.b

  De reactie van de wijkraad is reeds verzonden aan het gemeentebestuur met ondesteuning van de wijkraden van Heijplaat en Hoogvliet. De vaststelling vandaag is alleen formeel nodig, omdat zo een ieder in de openbaarheid kennis kan nemen van hetgeen de wijkraad besloten heeft

 7. 4.c

  De reactie van de wijkraad is reeds verzonden aan het gemeentebestuur. De vaststelling vandaag is alleen formeel nodig, omdat zo een ieder in de openbaarheid kennis kan nemen van hetgeen de wijkraad besloten heeft.

 8. 5
  Ter bespreking:
 9. 5.a

  De heer Eric Kooij van de Voedselbank Pernis zal een korte presentatie verzorgen om meer bekendheid te geven aan de voedselbank.

 10. 5.b
  Participatie platform Maatschappelijke Ontwikkeling
 11. 5.c
  Participatie platform Buitenruimte
 12. 6
  Ter informatie:
 13. 6.a

  Ter kennisname: participatiebudget t/m september 2023 inclusief bewonersinitiatieven, representatie en communicatie

 14. 6.b

 15. 6.c

  Wil de wijkraad met mensen van de Ombudsman samen op pad gaan met de ombulance in de wijk, zoals geïntroduceerd door Marianne van der Anker? Zo ja, welke data gaat de voorkeur naar uit?


  “Eerste hulp bij bureaucratische ongevallen”, vertelt Marianne van den Anker over de Ombulance. “Dus we komen gewoon op pad. Luisteren in de wijk naar waar mensen mee zitten.”
  De bus heeft verschillende voordelen, zo legt de Ombudsman uit: “Sommige mensen zijn slecht ter been. Dan kunnen we langskomen bij mensen. Het is ook een plek waar we spreekuur kunnen houden. En we zorgen dat we zichtbaar zijn.”

 16. 7
  Vaste agendapunten:
 17. 7.a
  Windturbines
 18. 7.b
  Woningbouw
 19. 7.c
  Kleine Kernen Aanpak
 20. 8
  Rondvraag
 21. 9
  Sluiting