Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Wijkraad Beverwaard (formeel)

maandag 11 juli 2022

19:30 - 21:30

Locatie
IJsselburgh, Schinnenbaan 130
Voorzitter
Broer
Toelichting

Als u wilt inspreken kunt u dit tot uiterlijk 11 juli 2022 12.00 uur per mail doorgeven via r.brons1@rotterdam.nl

Agenda documenten

Agendapunten

 1. Besluit

  afwezig: Resul en Leonard mk, Ashis zk

 2. Besluit

  speeltuin de Stormpolder agenderen op volgende bijeenkomst

 3. email:
  LS,
  Wederom schrijf ik u aan over de verkeerssituatie op de Oude watering ter hoogte van nummer 352. Vanavond 3-6-2022 is er wederom een situatie die net goed afliep. Een bezorgscooter die met ongeveer 60 km p/u door de straat reed heeft een auto geraakt op de Westerflierstraat. Gelukkig liep deze goed af omdat de scooter de voorkant van de auto raakt. Dan hebben we het niet eens over de net gemist incidenten die hier constant gebeuren. De scooterrijder zal er met lichte verwondingen vanaf komen en er zal flinke financiƫle schade zijn. Ik heb hier meerdere keren voor gewaarschuwd en wederom moet ik u waarschuwen. Het is een kwestie van tijd dat hier een dode gaat vallen: Spelende kinderen, (electrische)fietser, scooterrijder of een voetganger. Ik zal er alles aan doen als dit gebeurt om alle door mij aangedragen email en correspondentie aan te dragen bij een onderzoek om het systematisch negeren en wegwuiven van mijn verzoeken en waarschuwingen bij het onderzoek in te brengen. In mijn ogen draagt de gemeente hier actief en bewust bij aan een situatie die een dodelijke afloopt tot gevolg kan hebben.
  Willens en wetens negeert u al jaren mijn verzoeken om een verkeersveilige woonplek te realiseren. Nogmaals wil ik u verzoeken om de situatie in mijn straat veilig te maken en niet het aanwezige gevaar op doden te negeren achter regeltjes en drogredenen om kosten te besparen en besluiten op basis van budget te maken en niet op de veiligheid van de bewoners.
  Ik hoor graag van u met een mogelijke oplossing of de zoveelste afwijzing. Zoals u weet denk ik graag mee en heb ik meerdere mogelijkheden die de situatie kunnen veranderen, het straatbeeld verbeteren en de bereikbaarheid in stand houden en toch de veiligheid kunnen garanderen.
  Groeten,
  Peter Mom

  Besluit

  geen insprekers

 4. Besluit

  aldus vastgesteld

 5. De wijkraad wilde graag een themasessie over veiligheid om nader in te gaan op de vragen: wat speelt er, welke acties zijn er, waar moet aan gewerkt worden.
  Er zijn 3 perspectieven:
  wat gebeurt er op straat - de wijkagent
  wat zeggen de cijfers zowel objectief als subjectief - de veiligheidsindex en wijkprofielen
  wat gebeurt er beleidsmatig - wat doet de gemeente

  De resultaten van het onderzoek van Berna Kousemaker kunnen nog niet gedeeld worden omdat zij nog bezig is om deze te verwerken. Update wordt verwacht in september

 6. welke datum gaan we plannen voor kennismaking met de wijk, welke locatie en wie gaan we uitnodigen

  Besluit

  gaat waarschijnlijk niet door want geen geld. Er wordt gekeken naar alternatieven

 7. De bijlage is van belang in hoe de wijkraad bewoners kan betrekken. Het wordt dan op de vergadering van 8 augustus toegelicht

  Besluit

  8 augustus moet zijn 15 augustus

 8. Besluit

  wordt nogmaals geagendeerd

 9. Besluit

  wordt nogmaals ingepland