Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Wijkraad Carnisse-Zuiderpark (formeel)

Formele openbare bijeenkomst Wijkraad Carnisse Zuidplein Zuiderpark

dinsdag 30 mei 2023

19:30 - 21:30
Locatie

Koffie & Ambacht - Ebenhaƫzerstraat 47/52a - 3083 RP Rotterdam

Voorzitter
Victor Visser
Toelichting

Als u wilt inspreken kunt u dit tot uiterlijk 30 mei 2023 12.00 uur per mail doorgeven via gebiedcharlois@rotterdam.nl.

Agenda documenten

Agendapunten

 1. 1
  Opening
 2. 2

  Besluit

  Vastgesteld

 3. 3

  Besluiten

  Bewoner geeft aan overlast te ervaren van volle prullenbakken en ziet een ondernemer vaak oud-papier weggooien. Wijkmanager geeft aan dat een melding maken zal helpen.

  Bewoner meldt geluidsoverlast van bewoners op straat op de hoek Ebenhaezerstraat/1e Carnissestraat. Dit is een bekende plek wat betreft overlast en de wijkraad gaat hierover in gesprek met de Stadsmarinier om te achterhalen wat hiermee gedaan wordt. Ook roept de wijkraad nadrukkelijk bewoners op om meldingen te maken via de Veilig-R-app om een duidelijker signaal van het probleem af te geven.

  Bewoner spreekt in over overlast van autoinbraken een de kapotte roltrap op Zuidplein. Wijkraad adviseert bewoners aangifte te doen en in gesprek te gaan met de wijkagent.

  Bewoner vraagt of er een rookverbod in een bepaalde straat ingevoerd kan worden omdat zij veel overlast ervaart van rokende scholieren voor de deur die niet meer op het schoolplein mogen roken. Een rookverbod is niet mogelijk op straat, maar Gemma biedt aan om in gesprek te gaan hierover met de naastgelegen school om te zoeken naar een mogelijke oplossing.

 4. 4
  Ter besluitvorming:
 5. 4.a

 6. 4.b

  Besluit

  Wijkraad besluit gevraagd advies te schrijven.

 7. 4.c

  Besluit

  De wijkraad besluit dat de voorzitter een korte toespraak houdt namens de wijkraad tijdens de Carnissedag. De gemeente informeert via Kanja de wijkraad over het programma van deze dag.

 8. 5
  Ter bespreking:
 9. 5.a
  Actiepuntenlijst
 10. 5.b

 11. 5.c

 12. 6
  Rondvraag
 13. 7
  Sluiting