Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Wijkraad Overschie (formeel)

maandag 20 februari 2023

19:30 - 22:00
Locatie

De Halte a/d Hoge Schiehof 39

Voorzitter
Jeroen van der Steen
Toelichting

Als u wilt inspreken kunt u dit tot uiterlijk 20 februari, 12.00 uur per mail doorgeven via gebiedOverschie@rotterdam.nl.

Agendapunten

 1. 1
  Opening
 2. 2

  Besluit

  akkoord bevonden

 3. 3

  Besluit

  Bewoner ingesproken betreft overlast aan de Martinus Dorpiusstraat (wooncomplex van Woonbron), inclusief verdachte en intimiderende omstandigheden die al sinds 2012 spelen. Wijkraad geeft aan dat het blijven melden bij de politie van groot belang is en neemt de melding serieus op. Wijkmanager gaat achterhalen wie die woonoverlastcoƶrdinator is.


  Bewoner ingesproken over meerdere (pogingen) tot woninginbraak aan West-Sidelinge, ook al in de vroege avond (20:00 uur). Hierbij kwam de politie na directe meldingen steeds (te) laat langs en was de dader al vertrokken. Er is een gesprek met de politie en de buurman geweest, maar de status hiervan is bewoner (nog) niet bekend. Ook de enorme verkeersdruk (incl. camperbusjes) is een punt wat (mede) door de bewoner als een terugkerend probleem wordt ervaren. Bewoner zal hierover een mail naar de wijkraad sturen, zodat de wijkraad deze melding ook doorsturen naar de directeur schone stad van de gemeente Rotterdam.

 4. 4
  Gastinspreker: Mohsen Sianaki (bedrijfscontactfunctionaris van o.a. Overschie)
 5. 5
  Ter besluitvorming:
 6. 5.a

 7. 5.b

  Besluit

  Samenwerking met wijkmanager aangepast + benaming abtenaren aangepast naar abtenaren van diverse clusters. De aangepaste alinea is als volgt:


  Naast een kennismaking met elkaar was er ook een kennismaking met diverse ambtenaren van verschillende clusters, die zich inzitten in het gebied Overschie. Deze samenwerkingen lopen goed en dat betekent dat we ons volledig kunnen inzetten voor de wijk. Ook de samenwerking en ondersteuning van de wijkraadscoƶrdinator en de wijkmanager verlopen heel goed.

 8. 6
  Ter bespreking:
 9. 6.a

  Dit heeft een tweeledig doel: afspraken maken over wat er in de planning staat (en wie wat doet en wie er is-voorbereiding) en ten tweede de lijst aanvullen met nieuwe opgaven op basis van ontwikkelingen.

  Besluit

  Inhoudelijk besluit volgt.

 10. 6.b

  Besluit

  De wijkraad wenst het advies te bekrachtigen en Jeroen van der Steen zal dit terugkoppelen naar de voorzitter van de wijkraad Ommoord.

 11. 6.d

  Reactie wijkraad voor 13 maart.

  Besluit

  Ondanks dat er geen tramnetwerk is in Overschie, zal de wijkraad wel een reactie geven. Jeroen van der Steen en Roelant Siekman maken een conceptversie (deadline 13 maart).

 12. 7
  Ter informatie:
 13. 7.a
  Bewonersinitiatieven
 14. 8

  Besluit

  Jeroen en Arthur gaan kijken naar het inplannen van een 'plannenparade' avond voor alle stadsontwikkeling projecten in Overschie.


  Arthur neemt contact op met zorgzaam010.


  Jeroen van der Steen zal deze week contact opnemen met de wijknetwerker om te kijken wat mogelijk is m.b.t. een wijkbus, welke vooralsnog stopt.


  Indien mogelijk zal de formele bijeenkomst van 20/03 plaatsvinden in Brasserie de Schie.


  Tijdens de formele bijeenkomst van april zal er een nieuwe stemronde zijn voor een voorzitter (gedurende 1 jaar).

 15. 9
  Sluiting